Oldalak

2013. október 13., vasárnap

Spenótos sajtos rakott palacsinta

A szokásos módon sütünk 14 db sós palacsintát. Én graham lisztből csinálom.
Kb. 5 dkg apróra vágott diót vagy mogyorót olajon gyorsan megpirítunk, és kiszedjük. 1 csomag spenót pürét (kb. 450-600 g közöttiek a csomagok, nekem most a kisebbik volt) az olajon megfuttatunk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Ha kicsit összerottyant, 1 dl tejszínnel és 1 evőkanál liszttel besűrítjük. Hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot és 1 gyufaszálnyira felvágott zöldpaprikát. Addig tertjuk még a tűzön, míg a sajt egyenletesen beleolvad a krémbe.
Ezzel a krémmel kenjük meg a palacsintákat. Feltekerjük, félbe vágjuk és sütőtálba szorosan egymás mellé tesszük őket.
5 dkg margarinnal, 2 ek liszttel, 1 dl tejszínnel és 1 dl tejjel besamelt készítünk. Beleteszünk 8 dkg reszelt sajtot. Ha egyenletesen elkeveredett. Akkor a palacsintákra simítjuk. Sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.
Nagyon finom, és meglepően laktatós. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése