Oldalak

2014. március 24., hétfő

Répatorta

A répa jó, de nem szeret sokáig a hűtőben lakni...
Értékmentésnek indult, torta lett:
20 dkg darált mogyorót elkeverünk
1 kk fahéjjal,
1/2 kk szerecsendióval,
1 kk sóval,
1 kk szódabikarbónával.
10 dkg margarint felolvasztunk. Belekeverünk
4 tk folyékony édesítőt,
35 dkg reszelt sárgarépát és
4 tojást habosra keverve.

Jól elkeverjük a masszát, és belekavarjuk a száraz hozzávalókat is. Ha egyenletes, akkor kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük. Én kerek sütőformát használtam, és szórtam bele egy kevés zabpelyhet, hogy ne ragadjon bele.
Tűpróbával döntöttem el, mikor van kész.

A tetejére:
10 dkg natúr tömlős krémsajtot
1 tk édesítővel és
2 ek citromlével egyenletesre kevertem. Amikor már elég finomnak találtam, rákentem a sütire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése