Korábban már sokszor sütöttem sajttortát. Most itt a 2.0 verzió eperrel. Semmi más nem történt, csak a tészta réteg és a sajtos massza közé befurakodott egy sor félbe vágott eper. Ide másolom a receptet, hogy senkinek ne kelljen keresgélni. :D
12,5 dkg margarint
0,5 dl tejjel felolvasztunk, és
15 dkg darált kekszhez töltjük. Összekeverjük, és torta formába nyomkodjuk.
10 dkg natur krémsajtot
25 dkg sovány túróval (volt az 35 is... ),
1 kis doboz tejföllel (12%-os...),
3 tojással és
1 tk folyékony édesítővel összekeverjük homogénre és a kekszes masszára
öntjük. Sütőben 45 percig sütjük. (Megrepedezik a teteje vagy kicsit
felpúposodik...)
A teljes torta mindössze 40 g szénhidrátot tartalmaz. Én 8 részre szoktam vágni. Egy uzsonnába akár 2 szelet is belefér. :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése